
Stanište
Živi uz šumarke, na livadama, u gradovima itd. Može se susresti u mnogim dijelovima Europe te u nekim dijelovima Afrike, Azije i Australije.
Razmnožavanje
Mužjak se većinom pari sa ženkom u kasnom ožujku. Kosovo gnijezdo je napravljeno od biljaka i grančica. Na gnijezdu sjedi ženka i grije jaja oko dva tjedna. Snese većinom od 4-6 jaja plavkaste boje promjera oko 5 cm. Iz jaja se kasnije izlegu ptići koji su sivkasti i veliki oko 10 cm. Pomoću svoga velikog kljuna kljucaju hranu koju im donesu roditelji.
Drugi projekti
Zajednički poslužitelj ima stranicu o temi KosWikivrste imaju podatke o taksonu Kosu
