La piula dels arbres o la titina d'arbre i titeta sorda a les Balears (Anthus trivialis) és una espècie d'ocell de l'ordre dels passeriformes.
Morfologia
- Fa 15 cm de llargària.
- Pesa entre 20 i 25 grams.
- Color general bru, amb el pit una mica més clar i cobert amb un ratllat fosc.
Subespècies
- Anthus trivialis trivialis
- Anthus trivialis haringtoni
- Anthus trivialis schueteri
- Anthus trivialis sibiricus
Reproducció
Alimentació
Hàbitat
Distribució geogràfica
Habita tot Europa (llevat del litoral mediterrani) i part d'Àsia, i hiverna a l'Àfrica tropical i sud d'Àsia. És migratori als Països Catalans.
Costums
Es llança sobre una branca amb les ales obertes mentre segueix cantant.
