factograf
UK

вид ссавців

Lepus mandshuricus

Lepus mandshuricus

Головне

є одним ізтаксон
наукова назва таксонаLepus mandshuricus
таксономічний рангвид
Усі дані картки 15
Домен:
Ядерні (Eukaryota)
Царство:
Тварини (Animalia)
Тип:
Хордові (Chordata)
Інфратип:
Хребетні (Vertebrata)
Клас:
Ссавці (Mammalia)
Ряд:
Зайцеподібні (Lagomorpha)
Родина:
Зайцеві (Leporidae)
Рід:
Заєць (Lepus)
Вид:
L. mandschuricus
Вікісховище:
Lepus mandschuricus
Віківиди:
Lepus mandschuricus
EOL:
984750
ITIS:
625348
МСОП:
41281
NCBI:
112021

Lepus mandschuricus (Заєць маньчжурський) — вид ссавців ряду Зайцеподібні.

Поширення

Країни проживання: північно-Східний Китай та сусідні регіони Росії. Мешкає між висотами 300–900 м. Це лісовий житель, обирає від змішаних лісів до однорідно хвойних. Уникає відкритих місць проживання і людських поселень.

Поведінка

Раціон складається в основному із зелених гілок, листя і трав. Живе як одинак.

Виводок зазвичай складається з 1—2 дитинчат але може сягати 4—5. Сезон розмноження починається в середині лютого.

Морфологічні ознаки

Загальна довжина є 41-54 см. Вага від 1,4 до 2,6 кг, в середньому 1,8 кілограма. Спина від іржаві коричневого до темно-коричневого. Груди, боки і ноги яскраво-рожеві з корицевим. Черево білувате, хвіст сіро-коричневий з чорним кінцем. Зимове хутро світліше.

Читати далі

34 мовами

Текст із Вікіпедії, CC BY-SA 4.0 · Стаття-джерело