Morfologia
Els mascles poden assolir els 22 cm de longitud total.
Reproducció
Té una vida curta (en general, fins als 3,5 anys) i això comporta que només es pugui reproduir un sol cop (màxim dos).
Alimentació
És una espècie estrictament nocturna que es nodreix d'invertebrats bentònics.
Hàbitat
Prefereix els rius amb substrats de còdols i pedres, d'una fondària intermèdia (entre 0,3 i 0,8 m) i amb una velocitat moderada de l'aigua (entre 0,05 i 0,4 m/s). És freqüent trobar-lo en els trams de ràpids durant l'època reproductiva.
Distribució geogràfica
Estat de conservació
Les seues principals amenaces són la fragmentació, modificació i destrucció del seu hàbitat a causa de la contaminació de l'aigua i la construcció de preses.
