Python curtus — Pythonidae ailəsinə aid, Sumatraya məxsus zəhərsiz bir ilan növü.
Taksonomiya
Python curtus, Hermann Schlegel tərəfindən 1872-ci ildə Sumatradan qısa quyruqlu bir piton üçün təklif edilmiş elmi addır. Nomenklatur tipi Sumatradır.
Yayılımı və yaşayış yeri
Python curtus, Riau Arxepeleqosu, Linqqa adaları, Banqka adaları, Mentawai adaları və Kalimantanda rast gəlinir. Yağış meşələrində, bataqlıqlarda, bataqlıqlarda və çay kənarları və axınların yaxınlığında yaşayır.
